Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μια επιμέρους επέμβαση κατά της γήρανσης του προσώπου , της χαλάρωσης του δέρματος και της πτώσης των άνω και κάτω βλεφάρων σε άνδρες και γυναίκες .

Οι περιοχές γύρω από τα βλέφαρα περιλαμβάνουν εναποθέσεις λίπους που καθώς αυξάνουν σε μέγεθος και σε συνδυασμό με την ελάττωση της ελαστικότητας του δέρματος με το πέρας του χρόνου αλλά και λόγω της ποιότητας του δέρματος του κάθε ατόμου και της κληρονομικής προδιάθεσης που έχει , προκαλούν την εμφάνιση ρυτίδων και χαλαρού δέρματος (σακούλες) γύρω από τα μάτια.

Οι ρυτίδες αυτές δίνουν στο άτομο μία κουρασμένη και γερασμένη εμφάνιση και εκτός αυτού η έντονη πτώση προκαλεί γενική κούραση στην περιοχή και την όραση.
Το πρόβλημα αυτό διορθώνεται με την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής η οποία περιλαμβάνει είτε τα άνω είτε τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο μαζί, ώστε να “ανοίξει το μάτι” και προσδώσει στην περιοφθαλμική περιοχή του ασθενούς μία πιο νεανική όψη.

Οι τομές γίνονται στο μεν άνω βλέφαρο, στην πτυχή του δέρματος και δεν είναι ορατές όταν το μάτι είναι ανοικτό και οι οποίες στο επόμενο διάστημα εξαφανίζονται, στο δε κάτω βλέφαρο οι τομές γίνονται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και καμουφλάρονται από αυτές.

Η αναισθησία που χρησιμοποιείται είναι τοπική και για τις πρώτες 24 με 48 ώρες υπάρχει οίδημα και εκχυμώσεις όπου υποχωρούν σταδιακά.

Τα ράμματα αφαιρούνται 4 με 5 μέρες μετά το χειρουργείο ενώ ο ασθενής φεύγει αμέσως μετά από την κλινική φορώντας μόνο γυαλιά ηλίου. Μake up μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία έως δύο ημέρες μετά την αφαίρεση των ραμμάτων.

Ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του ασχολίες εντός της πρώτης εβδομάδας και το οίδημα εξαφανίζεται μετά από 10 με 14 ημέρες.

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής, συνδυάζεται πολλές φορές με την επέμβαση της ρυτιδεκτομής (face lift), διόρθωσης των ρυτίδων του λαιμού (neck lift), ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αισθητική βελτίωση της περιοχής του προσώπου.

Δρ. Κωνσταντίνος Ζολώτας

Με Επιστημονικό Διευθυντή τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Κωνσταντίνο Ζολώτα, Διευθυντή του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής στο Mediterraneo Hospital, η δυνατότητα για γρήγορη, ανώδυνη, μόνιμη και πάντα επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση κάθε προβλήματος αισθητικής επανορθωτικής ή αποκατάστασης είναι εφικτή στο Plasticity.

Φόρμα Προσφοράς

Τηλεφωνήστε μας τώρα στο 2109616111, 2109616112 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να εξασφαλίσετε την τιμή προσφοράς!